Η τέντα, όταν είναι τοποθετημένη, πρέπει να είναι τεντωμένη σε όλα τα σημεία της τέλεια και να μην κάνει τσακίσματα, γιατί τέτοια τσακίσματα προκαλούν την εισροή νερού όταν βρέχει. Σε περίπτωση ισχυρού ανέμου, η τέντα πρέπει να κλείνει.

Σε περίπτωση βροχής, την τέντα μπορείτε να την αφήσετε ανοικτή, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να την μαζέψετε βρεγμένη ή υγρή και να την αφήσετε σε αυτή την κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να μαζέψετε την τέντα βρεγμένη, ανοίξτε την πάλι όταν μπορείτε, αρκετά γρήγορα όμως, για να στεγνώσει. Αυτές οι συμβουλές δίνονται, παρότι τα τεντόπανα είναι αδιάβροχα, γιατί υπάρχει πάντα το ρίσκο σε μακροχρόνια χρήση (μόνιμα ανοικτή) η τέντα να λερώσει και να χαλάσει ποιο γρήγορα.

Βασική συντήρηση:
• Για να φύγει η σκόνη, μπορείτε, είτε να την αφαιρέσετε με ηλεκτρική σκούπα ή τινάζοντάς την ή βουρτσίζοντάς την με μια μαλακιά βούρτσα.
• Για αφαίρεση λεκέδων, για αποτυπώματα, μικρούς λεκέδες ή λεκέδες από γράσο, χρησιμοποιείστε νερό και σαπούνι για τον καθαρισμό.
• Για λερώματα από βρωμιά και λερώματα από λασπωμένο νερό, χρησιμοποιείστε ένα βρεγμένο ύφασμα για απαλό κα¬θάρισμα.

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά ή άλλα χημικά προϊόντα. Μπορείτε όμως, να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά καθοριστικά που συστήνει η ίδια η εταιρεία κατασκευής.

Ειδική σύσταση
Για να διατηρήσετε την τέντα σας, όσο μπορείτε περισσότερο μακριά από βρωμιά, τοποθετείστε την μέσα σε κασέτα ή σε προστατευτικό πλαίσιο αλουμινίου (σκέπαστρο προστασίας πάνω από την τέντα).

Share This